Rezultatele dinainte de contestaţii ale examenului de definitivat nu fac foarte mare cinste celor 230 de profesori care au susţinut examenul în centre din Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean, din cei 246 de candidaţi înscrişi la definitivat, 13 au absentat, iar 2 s-au restras după ce au văzut subiectele.

Astfel, din cei 230 de dascăli care au susţinut examenul, doar trei au obţinut nota 10: Simona Laura Lascu (învăţătoare la Şcoala cu clasele I-VIII din Sânmartin), Traian Nojea (profesor de religie ortodoxă la Şcoala cu clasele I-VIII din Dăgeşti) şi Olivia Sorana Pele (profesor de germană la Liceul Teologic Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea).

La polul opus lor se află doi dascăli care au luat nota 2,1 (Wittman Monika, profesor de matematică la Grupul Şcolar de Agricultură Ecologică Sălard), respectiv 2,2 (Irina Boroş, profesor de geografie la Şcoala cu clasele I-VIII din Balc).

Note între 4 şi 4,99 au luat zece dascăli din Bihor, în timp ce ponderea cea mai are este la notele între 7 şi 7,99, obţinute de 99 de candidaţi.