Plagiator dovedit şi rămas fără dreptul de a mai coordona doctoranzi, după ce în vara anului trecut Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit definitiv că nu merită titlul de abilitat, pentru că nu îndeplineşte condiţia minimă de a fi semnat măcar şase articole ca autor principal, senatorul PSD Florian Bodog, şi prodecan al Facultăţii de Medicină din Oradea, poate să arunce adeverinţele cu care a sperat să-şi salveze reputaţia.

În motivarea sentinţei, citite şi de Bihorel, judecătorii au consfinţit, negru pe alb, că adeverinţele semnate de coautorii lui Bodog, care pretind că acesta ar fi fost, de fapt, prim-autorul lucrărilor, nu valorează nimic, atât timp cât revistele în care au publicat articolele nu au corectat şi ele presupusa greşeală. Hotărârea Înaltei Curţi arată, la fel de clar, că judecătorul Ovidiu Blaga de la Curtea de Apel Oradea, care i-a dat dreptate lui "dottore", a greşit când a luat de bune hârţoagele fluturate de acesta.

La aceeaşi instanţă locală, PSD-istul a deschis recent un alt proces, pentru anularea deciziei de plagiat în doctoratul luat la Universitatea de Vest din Timişoara, mizând tot pe o adeverinţă. De data aceasta, de la medicul orădean Lucia Daina, pe care Bodog a plagiat-o şi care acum se jură că, de fapt, ar fi muncit împreună. Câtă valoare are parafa ei în ochii judecătorilor rămâne de văzut...