Petra Biri vrea cu tot dinadinsul să devină un model celebru şi vânat de marii creatori de modă.

Se vede defilând pe podiumurile din Milano sau Paris îmbrăcată în superbele creaţii semnate Dolce&Gabbana şi Louis Vuitton, dar cu toate acestea îşi doreşte să devină medic.

Elevă la Liceul Reformat Lorantffy Zsuzsanna, tânăra se pregăteşte să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină.

Vreau şi eu!

Deşi este încă o adolescentă de numai 16 ani, Petra şi-a făcut deja planuri mari în ceea ce priveşte cariera. Este convinsă că poate ajuta copiii, devenind medic pediatru. Şi e sigură că va putea face faţă cursurilor şi orarului încărcat de la Facultatea de Medicină, construindu-şi, în paralel, şi cariera de model la care visează.

Primul pas a fost făcut atunci când a semnat un contract cu agenţia Ami Art. De atunci, a participat la numeroase prezentări de modă şi shootinguri, şi spune că din breaslă cel mai mult o admiră pe... Monica Columbeanu. "Şi eu vreau să ajung să prezint pentru designerii mei preferaţi, Louis Vuitton şi Dolce&Gabbana", spune ea, justificându-şi opţiunea.

Frumoasă şi... devreme acasă

Dar Petra nu are-n cap numai lumina reflectoarelor. Departe de scenă, orădeanca este o liceană ascultătoare şi cuminte, cu pasiuni şi preferinţe. Spre deosebire de alte fete de vârsta ei, tânăra zice că nu o atrage viaţa de noapte. Nu suportă fumul şi zgomotul, preferă întotdeauna o ieşire cu prietenii în aer liber. În plus, în timpul şcolii, are un program foarte bine stabilit, ajungând acasă întotdeauna înainte de zece seara, ca să fie "fresh" a doua zi.

Ce-i drept, s-a mai întâmplat să piardă noţiunea timpului, vizionând un film romantic. Până acum, a văzut Titanicul de 15 ori şi spune că l-ar mai revedea tot pe atât. Pentru că poveştile frumoase, crede Petra, merită trăite şi retrăite din plin...


Timidă, dar ambiţioasă
Petra Biri

vârstă: 16 ani
ochi: căprui
zodie: Săgetător
înălţime: 1,78 m
măsuri: 82-59-89
greutate: 58 kg
hobby: internetul