Sonia Drăghici, deputat PSD de Oradea, totodată medic specialist în boli infecţioase, a murit joi dimineaţă. Potrivit preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, Drăghici era internată la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea.

Anul trecut, Sonia Drăghici a suferit o operaţie de extirpare a stomacului, după ce a fost diagnosticată cu cancer, boală de care, însă, nu s-a vindecat. "A fost operată, a făcut chimioterapie, dar se pare că au apărut complicaţii la coloană", a precizat Mang. Sonia Drăghici a fost soţia lui Doru Drăghici, fost director al Regionalei Vamale şi al AJOFM Bihor, cu care are un băiat în vârstă de 34 de ani.

Vestea morţii deputatului i-a surprins pe mulţi care o cunoşteau, întrucât Drăghici a rămas activă şi după ce a fost diagnosticată cu cancer, implicându-se inclusiv în recenta campanie electorală pentru alegerile locale. "A fost un om puternic, puţină lume ştia că a fost bolnavă", a spus şi Mang.

O coincidenţă sumbră este că Drăghici a murit chiar în săptămâna în care a împlinit 60 de ani.

Născută pe 25 iulie 1956, în Câmpeni, judeţul Alba, Sonia Drăghici era medic primar boli infecţioase, dar şi profesor universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie. De asemenea, din 2008 este deputat PSD de Oradea, iar anterior, între 1999 şi 2004, a fost şi membră a Comisiei de Sănătate a Ministerului Sănătăţii.

Deocamdată, nu se cunosc detalii despre slujba de înmormântare.