Un tânăr orădean în vârstă de 27 de ani îl acuză pe medicul Adrian Maghiar, unul dintre fondatorii Spitalului Pelican, că i-a uitat o bucată de pansament de 16 centimetri în organism, în urma unei operaţii de hernie, care s-a petrecut vara trecută.

Potrivit Antena 1, Cristian Doţi a plătit 1.200 de lei pentru şase zile de spitalizare, dar după operaţie a început să aibă dureri. "Opt luni de zile am stat cu pansamentul în mine şi domnul doctor a spus să stau liniştit că e doar un fir de păr", a declarat acesta pentru un post de televiziune.

La câtva timp după operaţie tânărul a plecat în Italia, unde durerile au continuat. Acolo a mers la ecografii şi analize, iar apoi a fost operat luna martie. Se pare că medicii din Italia au găsit înăuntru un pansament uitat de la intervenţia de hernie. "Puteam să mor dacă făceam o septicemie sau altceva. Medicii din Italia mi-au spus că vin să vorbesc cu doctorul care m-a operat, pentru că e un caz grav de malpraxis", a mai spus tânărul.

Doţi susţine că încercat o înţelegere amiabilă cu medicul, dar n-a fost mulţumit de ofertă. Maghiar i-ar fi oferit doar 2.000 de euro drept compensaţie. "Dânsul a încercat să-mi ofere o sumă mai mică, dar mi-a spus că suma nu mi-o dă el, ci asistenta, căci el nu are nicio vină", a mai declarat tânărul.

De cealaltă parte, într-o declaraţie dată unei publicaţii locale, Adrian Maghiar susţine că la Spitalul Pelican nu există nici un document care să ateste că tânărul pacient a fost operat în Italia. "I-am spus să-şi facă hârtiile către adresa spitalului, să le înregistreze şi va primi un răspuns. Deocamdată nu e nimeni de vină", a afirmat Maghiar.

Pentru că e nevoit să se întoarcă în Italia, Cristian Doţi şi-a împuternicit avocaţii să sesizeze Colegiul Medicilor, dar şi instanţa de judecată, solicitându-i medicului nu mai puţin de 200.000 de euro. "Deocamdată Colegiul Medicilor Bihor nu a fost sesizat cu privire la acest caz", a declarat BIHOREANULUI dr. Carmen Pantiş, preşedinta Colegiului Medicilor.