Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, recursul Colegiului Medicilor din Bucureşti (CMB), ba mai mult a obligat instituţia la plata a 500 de lei cheltuieli de judecată.

Astfel, Curtea a menţinut decizia Tribunalului Bucureşti, din 16 decembrie 2009, prin care s-a admis cererea doctorului Naum Ciomu de anulare a deciziei CMB prin care i-a fost retras dreptul de a practica medicina.

În noiembrie 2008, Curtea de Apel Bucureşti a finalizat procesul penal al medicului Naum Ciomu, obligându-l pe acesta să îi plătească lui Ion Jiga, pacientul pe care l-a mutilat în timpul unei intervenţii chirurgicale, 500.000 de euro daune morale şi materiale, împreună cu Spitalul "Theodor Burghele". Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut pedeapsa aplicată de către instanţele inferioare, prin care Ciomu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Deşi i-a dat din nou dreptul să profeseze, instanţa penală i-a interzis medicului Naum Ciomu să mai practice meseria de chirurg urolog, în urma intervenţiei chirurgicale în cazul pacientului Jiga, căruia i-a secţionat penisul.

Procesul de malpraxis al mediculului Naum Ciomu a început octombrie 2004 şi a fost primul caz în care un doctor a fost judecat pentru că a lăsat infirm un pacient.