Senatorii Universităţii din Oradea au decis să-l păstreze pe post de cadru didactic titular pe neurochirurgul Dumitru Mohan şi după ce intră la pensie.

Conferenţiar universitar al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Mohan va împlini vârsta de pensionare în februarie şi, aşa cum prevede legea, a făcut o cerere către Senatul Universităţii pentru a fi păstrat ca profesor titular.

"Senatul a aprobat această cerere în şedinţa de luni", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă. Senatorii au ţinut cont, în votul lor, de faptul că Mohan este singurul titular al FMF Oradea în Neurochirurgie, Traumatologie, Anesteziologie generală şi singurul care are dreptul să coordoneze rezidenţi în Neurochirurgie de la alte specialităţi, iar dacă el nu ar rămâne cadru didactic, rezidenţii dornici să se specializeze în acest sector ar trebui să se orienteze spre alte facultăţi din ţară.

Conform legii, Mohan a primit aprobare să rămână titular până la sfârşitul anului universitar 2015-2016, urmând ca în anul universitar viitor să depună o nouă solicitare Senatului.

Pe de altă parte, în aceeaşi şedinţă, Senatul universitar a mai aprobat înfiinţarea unui nou program de studiu cu predare în limba engleză, "Administrarea Afacerilor" la Facultatea de Ştiinţe Economice. De asemenea, senatorii au aprobat structura anului universitar 2016-2017, care va începe pe 3 octombrie 2016.