Medicul orădean Aurel Mohan (38 ani) a fost numit, marţi, în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă.

Aşa cum BIHOREANUL a relatat, neurochirurgul a fost propus pentru această funcţie de către PSD Bihor, după ce social-democraţii au intrat în coaliţia de guvernare.

De altfel, Ioan Mang, şeful filialei judeţene a PSD, a anunţat, la rându-i, numirea. "Astăzi, 4 ianuarie 2022, prin Decizia domnului prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă, orădeanul şi colegul nostru Aurel-George Mohan a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. La cei 38 de ani împliniţi, Aurel-George Mohan este un cunoscut medic primar neurochirurg, medic şef bloc operator, doctor în medicină, conferenţiar universitar în cadrul Facultăţii de Medicină din Oradea", a scris Mang pe Facebook.

Aurel Mohan are şi o diplomă în Inginerie Economică dobândită la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, obţinută tot la Oradea.

În trecut, Mohan a fost consilier municipal PSD în Oradea şi, conform declaraţiei de avere, deţine numeroase bunuri imobiliare, între care şi 15 terenuri în comuna Nojorid, dobândite prin cumpărare.

La începutul acestei săptămâni, un alt PSD-ist bihorean, Felix Cozma, care în trecut a mai fost preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a revenit la conducerea acestei instituţii, cu rang de secretar de stat.

În perioada următoare, tot ca urmare a intrării PSD la guvernare, consilierul municipal Emilian Pavel ar urma să fie numit subprefect al judeţului Bihor.