Prins în Cluj după ce i-a împuşcat pe doi soţi în casa lor din Ungaria, Valweria şi Marton Leventy, atac în urma căruia femeia a murit, iar bărbatul este în stare gravă la spital, doctorul originar din Oradea Dan Stamatiu şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor clujeni, care au analizat cererea de extrădare formulată de autorităţile maghiare.

Bărbatul de 54 de ani a mai mărturisit că a fugit din Ungaria în România cu gândul să se sinucidă. "Nu am vrut sub nicio formă să mă îngroape acolo. Intenţia mea a fost să ajung acasă şi să mă sinucid, dar poliţiştii au fost mai rapizi. Mai aveam de rezolvat două chestiuni şi mi-am scris şi scrisoarea de adio", le-a spus Stamatiu jurnaliştilor din Cluj.

Întrebat de ce a comis oribila faptă, Stamatiu a spus că femeia, asistent medical Spitalul Erzsebet din Sátoraljaújhely, unde el era pneumolog şef, i-a promis că se căsătoreşte cu el, apoi s-a răzgândit şi s-a întors la soţul ei.

"Sunt foarte multe lucruri de care îmi pare rău, normal că îmi pare rău, dar şi dânşilor trebuia să le pară rău. M-am gândit la foarte multe. Dacă vreţi un roman, un roman puteţi scrie. Am trei copii. Sunt mari", a spus Stamatiu, în timp ce era condus de mascaţi.

Întrebat de ce a comis această crimă oribilă, Dan Stamatiu a declarat scurt: "Este prea complicat să vă explic într-o frază".

În continuare, medicul a fost întrebat cum a putut comite o crimă în faţa a doi copii gemeni, de 7 ani. Acesta a spus: "Normal că m-am gândit şi mi-a fost milă de ei, de aceea i-am cruţat".

Doctorul din Oradea a mai spus că este pregătit pentru ani buni de închisoare: "Pe mine nu mă mai interesează, la 54 de ani, câţi ani de închisoare voi primi. Tot timpul cât am stat în Ungaria am fost supus la umilinţe".

Stamatiu a mai spus că şi-a cumpărat pistolul cu care i-a împuşcat pe soţii Leventy de pe piaţa neagră din Niregyhaza. "Pistolul l-am cumpărat de pe piaţă, şi dvs. aţi fi reuşit să vă cumpăraţi unul", a spus bărbatul.

Curtea de Apel Cluj Napoca a admis, vineri, cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Ungaria. Hotărârea a fost însă contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astfel că Stamatiu rămâne în arestul poliţiei din Cluj până la o decizie definitivă.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Medicul orădean acuzat de crimă în Ungaria a fost prins la Cluj (VIDEO)"