Parcul Bălcescu este în acest weekend gazda celei mai mari expoziţii canine din România, după cum o descriu iniţiatorii. Oradea Dog Show este organizat de Asociaţia Chinologică Metropolitană Oradea, Asociaţia Chinologică Română şi Federaţia Chinologică Internaţională şi reuneşte circa 800 de câini din zeci de rase.

"Avem participanţi din toată Europa, a venit un autocar întreg din Finlanda, avem concurenţi din Rusia, Norvegia, Polonia, Franţa, Germania. Evenimentul reprezintă cea mai mare expoziţie canină din România, iar concursurile sunt jurizate de arbitri internaţionali", a declarat Adelina Turean, organizatoarea Dog Show Oradea.

În Parcul Bălcescu, proprietarii câinilor de rasă s-au instalat cu maşini şi corturi speciale pentru patrupede, pe care le îngrijesc continuu şi le pregătesc pentru expoziţii, care se desfăşoară în paralel în mai multe ringuri.

Între rasele prezente la Dog Show Oradea se numără exemplare deosebite de cane corso, bulldog, bullmastif, dogo canario, chow-chow, ciobănesc scoţian, galez, australian, fox terrier, terrier australian, yorkshire terrier, caniche pitic, caine chinezesc cu creastă, pinscher, labrador, english bull terrier, brac polonez şi retriever.

Duminică, expoziţia va fi deschisă de la ora 11, când va începe arbitrarea câinilor pe ringuri, urmată de la ora 15 de programul "best in show", adică cele mai frumoase exemplare din fiecare rasă. Preţul de intrare la Dog Show Oradea este de 15 lei, bilet întreg, respectiv de 7 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.