Doi adolescenţi cu vârste de 16 şi 14 ani din localităţile bihorene Lunca şi Vaşcău au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi în faţa procurorilor din Beiuş, după ce au fost prinşi că, în noaptea de miercuri spre joi, au furat o maşină lăsată cu cheile în contact în faţa casei unui localnic din Cărpinet, au condus pe DN 76 şi au intrat cu ea într-un zid.  

Întâmplarea s-a petrecut în jurul orei 1.30.

"Cei doi sunt bănuiţi că (...) ar fi profitat de faptul că proprietarul unui autoturism a lăsat vehiculul cu cheile în contact şi cu uşa neasigurată, în faţa unei locuinţe din localitatea bihoreană Cărpinet, ar fi sustras autoturismul şi l-ar fi condus, pe rând, pe D.N. 76, fără ca niciunul dintre ei să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe raza localităţii Criştioru de Jos ar fi pierdut controlul asupra direcţiei, ar fi derapat şi ar fi lovit gardul şi zidul unui imobil din localitate", explică un comunicat, de vineri, al Poliţiei Bihor.

Din fericire, niciunul dintre cei doi adolescenţi nu a fost rănit, evenimentul fiind fără victime, însă maşina a fost avariată.

Joi, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Nucet i-au reţinut pe cei doi adolescenţi pentru 24 de ore, iar vineri, îi vor prezenta la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, în vederea dispunerii de măsuri legale faţă de aceştia.

"Poliţiştii din Nucet continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză", încheie comunicatul Poliţiei.