Scandal la regionala Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) Timişoara, unde juristul instituţiei, Ovidiu Constantin Păduraru, şi o altă angajată, Ana Maria Avram, cumnata lui, au fost prinşi că au diplome false de Bacaulaureat.

Cei doi pretind că au promovat examenul maturităţii la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea, însă verificările făcute de angajaţii colegiului au scos la iveală că diplomele celor doi sunt false.

"CNADNR Timişoara ne-a solicitat să verificăm cele două diplome şi să ne pronunţăm dacă sunt autentice sau nu. Am constatat că seria şi numărul respectiv nu au fost emise în şcoala noastră", a declarat, vineri, pentru BIHOREANUL, directorul colegiului, Ismet Omer.

Pe cele două diplome cu seria "S" figura că au fost eliberate în septembrie 2004, însă în acel an toate diplomele de Bacalaureat ale Colegiului au avut seria "T". Mai mult, specializarea pe care ar fi absolvit-o unul dintre cei doi nici măcar nu figura în oferta curriculară a şcolii. Totodată, Omer spune clar că cei doi nici măcar nu au fost elevi ai şcolii.

"Nu avem semnale că ar exista şi alte situaţii, sunt cazuri izolate", mai spune directorul.

Cei doi au fost angajaţi în CNADNR Timişoara chiar de soţia lui Păduraru, care a fost şefa Serviciului Resurse Umane în cadrul regionalei. În timp ce ea a fost suspendată din funcţie, cei doi beneficiari de diplome false şi-au dat demisia.