Avocaţii orădeni Alin Alexandru Inăşel şi Marius Călin Cheregi au câştigat irevocabil procesul pe care l-au intentat clubului CFR Cluj pentru că, în 8 noiembrie 2010, au fost împiedicaţi să intre pe stadionul din Gruia la partida dintre echipa clujeană şi Dinamo Bucureşti, scrie OradeCluj.ro.

"Temându-se că în incinta stadionului ar intra fani ai rivalei "U" Cluj care să susţină pe Dinamo, şefii CFR au cerut forţelor de ordine să împiedice accesul la peluza oaspeţilor al suporterilor care nu aveau buletin de Bucureşti sau de Ilfov", notează site-ul clujean.

Atât doar că nici celelalte intrări nu au fost disponibile, iar mai mult, casa de bilete s-a închis cu 4 ore înainte de startul partidei. Împiedicaţi să intre pe stadion, cei doi orădeni au văzut meciul într-un local din Cluj-Napoca.

Inăşel e suporter înfocat al echipei Dinamo şi merge frecvent la partidele din ţară, fiind şi vicepreşedintele fan clubului Guardia Oradea. Simţindu-se nedreptăţit, atât el cât şi Cheregi au dat conducerea clubului în judecată şi a avut efect. Potrivit sentinţei definitive şi irevocabile, dată în această săptămână de Tribunalul Comercial Cluj, cei doi vor primi fiecare 100 de lei, pentru cheltuielile de deplasare, dar şi câte 1.000 de lei, daune morale, pentru că nu au putut urmări partida pe stadion.

Inăşel a contactat deja un executor judecătoresc pentru punerea în practică a deciziei instanţei. El a anunţat că va urma o acţiune judecătorească şi în folosul celorlalţi zeci de fani dinamovişti care sunt nemulţumiţi că au fost ţinuţi la poarta stadionului şi care au aşteptat să vadă cum soluţionează instanţele clujene acest litigiu.

Mai multe detalii despre acest caz, pe siteul www.oradecluj.ro