Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, duminică, un cetăţean de 44 de ani din localitatea bihoreană Săcădat a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă în valoare de 500 de lei. Bărbatul a sesizat prin două apeluri consecutive la 112 că, aflată în secţia de votare, concubina sa nu a primit unul din buletinele de vot. "Poliţiştii au verificat acest aspect, care nu s-a confirmat, cetăţeanul fiind sancţionat cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apel nefondat", se arată în comunicatul IPJ Bihor.

Conform informării de presă, un alt bărbat de 49 de ani din satul bihorean Gurbeşti a fost sancţionat de poliţişti pentru că a aruncat pe o stradă din localitate afişe care făceau propagandă electorală. "A fost sancţionat contravenţional de poliţişti conform prevederilor Legii nr. 370/2004", se mai precizează în comunicat.

Până la ora 18, în Bihor, prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, au fost primite 23 de sesizări cu privire la posibile incidente de natură electorală. În 20 din aceste cazuri, sesizările nu s-au confirmat.