La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră de la P.T.F.Borş au depistat doi cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în ţară aproape 1.500 pachete de ţigări, ce erau ascunse în compartimentul destinat plierii acoperişului din material textil al unei masini decapotabile. 

Poliţiştii au oprit la control un Opel Astra G, înmatriculat în România şi condus de bihoreanul Gheorghe M., în vârstă de 47 ani. Bărbatul era însoţit de un alt bihorean, Petru P., în vârstă de 50 ani. "La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse într-un loc special amenajat al masinii, în compartimentul destinat plierii acoperişului din material textil, mai multe pachete de ţigarete mărcile NZ Black, NZ Super Slims, Jing Ling, inscripţionate cu caractere slavone, pentru care cei doi bărbaţi nu deţineau documente de provenienţă", se arată într-un comunicat trimis, luni, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Cei doi au susţinut în faţa poliţiştilor că nu ştiau de existenţa ţigărilor. În total, în decapotabilă au fost găsite 1.449 de pachete de ţigări, în valoare totală de aproximativ 11.592 lei.

"Atât ţigările cât şi autoturismul au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără marcaje sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete", mai precizează reprezentanţii ITPF Oradea.