Un bihorean în vârstă de 28 de ani din Roşiori şi un irakian de 48 de ani, cu reşedinţa în Oradea, au fost încarceraţi de poliţiştii bihoreni, după ce au fost condamnaţi, în acelaşi dosar, pentru trafic de persoane. Un al treilea bărbat, un tânăr de 29 de ani din Sâniob, urmărit internaţional pentru trafic de migranţi, a fost reţinut şi prezentat instanţei în vederea extrădării.

Potrivit unor comunicate ale Poliţiei Bihor, tânărul de 28 de ani din Roşiori a fost reţinut vineri seară, iar irakianul, care era şi dat în urmărire naţională, în cursul zilei de luni.

Pe numele celor doi, Tribunalul Bucureşti a emis mandate de executare a unor pedepse de câte 2 ani şi 9 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional.

Cei doi, despre care BIHOREANUL a aflat că se numesc Costel Major şi Majid Kasim, făceau parte dintr-o reţea de 15 persoane trimise în judecată în 2015 pentru trafic de migranţi, atât cetăţeni români, cât şi sirieni. Ambii au fost încarceraţi în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor.

Şi cel de-al treilea bărbat, Claudiu Belteghi, a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Bihor, tot pentru trafic de migranţi, dar pe teritoriul Austriei. Acesta era dat în urmărire internaţională, după ce autorităţile austriece au emis pe numele său un mandat european de arestare.

"Cel în cauză a fost prezentat la un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a dispus reţinerea sa pe o perioadă de 24 ore. Marţi, 28 martie a.c., acesta va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare, în vederea predării către autorităţile judiciare din Austria", arată un comunicat al Poliţiei Bihor.