Pompierii din Aleșd au fost chemați duminică seara să salveze doi căței care ajunseseră într-un bazin defazectat, adânc de trei metri. Militarii au scos patrupedele în siguranță din bazin, iar femeia care i-a descoperit și a sunat la 112 a spus că îi va adopta.

„Duminică, 12 noiembrie a.c., pompierii militari aleşdeni au intervenit în localitatea Tileagd, pentru salvarea a doi căţei, căzuţi într-un bazin de apă dezafectat, adânc de aproximativ trei metri, aflat pe amplasamentul unei foste fabrici de cherestea. Apelul prin Sistemul Unic 112 a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor, în jurul orei 17.40, o femeie care trecea prin zonă sesizând pericolul în care se aflau cei doi pui de câine, căzuţi într-un bazin de apă dezafectat, în care erau aruncate deşeuri menajere”, a transmis luni dimineața lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Asigurat de colegi cu cordiţa de salvare, unul dintre pompierii de la stația Aleșd a coborât în bazin şi a evacuat, în siguranţă, cei doi căţei, predându-i apelantei, „care şi-a manifestat dorinţa de a-i adopta”, potrivit ISU Crișana.

foto: ISU Crișana

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!