Un incendiu violent a izbucnit luni seară la un apartament din municipiul Salonta, în urma căruia o femeie în vârstă de 40 de ani a murit, iar soţul ei, de 45 de ani, s-a ales cu arsuri pe o bună parte din suprafaţa corpului.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 4 al unui bloc din Salonta, pe strada Republicii. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari care acţionează cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi respectiv un echipaj de paramedici, toate, din cadrul Detaşamentului Salonta", a declarat pentru BIHOREANUL locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Două persoane, soţ şi soţie, au suferit arsuri grave şi au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă de un echipaj al paramedicilor ISU şi cu o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor. 

"Victimele au avut arsuri pe suprafeţe destul de întinse ale corpului. Femeia pe 50-60% din corp, iar bărbatul pe circa 40%, fiind afectat mai mult la nivelul membrelor", a precizat dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD şi al Unităţii de Primire a Urgenţelor de la spital.

Marţi dimineaţă, însă, femeia a decedat în spital. "Soţul ei se află în stare stabilă", a explicat Borcea.

La momentul izbucnirii incendiului, în apartament se aflau şi cei doi copii ai cuplului. "Echipajele de pompieri au evacuat doi copii aflaţi în apartament, care nu au suferit arsuri şi se află în afara oricărui pericol", a mai punctat Camelia Roşca.

Pompierii au luptat mai bine de o oră pentru stingerea flăcărilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, incendiul a fost cauzat de folosirea unei substanţe inflamabile în apropierea aragazului.