Doi fraţi, de patru, respectiv şase ani, au ajuns noaptea trecută la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, prezentând simptome de intoxicaţie cu alcool şi cu substanţe interzise, potrivit Adevărul.

Iniţial, medicii au crezut că micuţii au fost lăsaşi nesupravegheaţi pe lângă sticlele cu băuturi alcoolice ale părinţilor. "Când au ajuns la noi păreau a fi în stare de ebrietate. Cel mare era agitat, nu avea echilibru şi a făcut şi o convulsie", a declarat presei dr. Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ulterior, analizele au arătat gravitatea situaţiei. Fratele cel mic, în vârstă de doar patru ani, prezenta intoxicaţii cu metamfetamine şi cu opioizi. "Mama celor doi copii este casnică, iar tatăl este şomer, nu a lucrat niciodată. Din ce ne-a povestit mama băieţilor, ea stătea de vorbă cu vecina la gard, iar copiii se jucau în curtea acesteia. I-a văzut cu o sticlă şi cu o plantă galbenă, dar cu toate că ne-a promis că le va aduce la spital pentru a fi analizate, acest lucru nu s-a întâmplat", a completat Burlacu.

Cu toate acestea, conform medicilor de la "Sf. Maria", starea copiilor este excelentă şi vor fi externaţi cât de curând. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului a deschis o anchetă în acest caz pentru a vedea dacă este vorba despre o situaţie de neglijenţă din partea părinţilor.