O autoaccidentare petrecută marţi după-amiază, pe drumul ce leagă Oradea de satul bihorean Cheriu, a băgat în spital doi adulţi şi doi copii.

Cei patru se aflau în aceeaşi maşină, un Hyundai Terrance cu remorcă, iar din motive încă neelucidate de poliţişti, şoferul, un bărbat de 59 de ani, n-a mai stăpânit maşina. "A pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a lovit de un copac de pe marginea drumului", a explicat inspectorul principal Octavian Negruţi, care a făcut cercetările la faţa locului.

Impactul a fost puternic, dovadă fiind şi avariile maşinii. Primii care au sărit să-i ajute pe cei patru au fost muncitorii care lucrau la o casă aflată lângă locul accidentului. "Am auzit o şuierătură puternică, nu ştiu, a avut explozie la roată sau doar a pus frână. Am mers repede la maşină şi am văzut că în spate, căzuţi de pe banchetă, în spatele scaunului şoferului, erau doi copii mici, până în 5-6 ani", a precizat unul dintre muncitori.

Acesta i-a scos rapid din maşină pe cei doi copii, care nu păreau grav răniţi, iar apoi a ajutat-o şi pe femeia aflată în dreapta şoferului să iasă. "Era lovită, avea sânge pe faţă", a mai precizat bărbatul. În tot acest timp, şoferul maşinii era inconştient: "Când a ajuns SMURD-ul era conştient, dar nu-şi aducea aminte nimic".

Medicii SMURD ajunşi la locul accidentului i-au luat pe copii şi pe femeie, în timp ce pentru salvarea şoferului prins între fiarele contorsionate ale maşinii a fost nevoie de intervenţia pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Ulterior, şi acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean Oradea.

Poliţiştii bihoreni vor continua cercetările, pentru a stabili în ce circumstanţe s-a produs accidentul.