Doi deţinuţi români din Italia, în vârstă de 37, respectiv 45 de ani, sunt consideraţi eroi după ce, relatează presa din peninsulă, au salvat zilele trecute o fată de 13 ani care era pe cale să se înece. Cei doi se aflau la muncă şi au văzut că fata are nevoie de ajutor. 

S-a întâmplat pe 22 august. O fată de 13 ani făcea baie în mare, la circa 100 de metri de plaja Cala Giovanna, din insula italiană Pianosa (Arhipelagul Toscanei), notează publicaţia Il Telegrafo.

La un moment dat, ea a fost atacată şi înţepată de o meduză şi nu a mai putut să înoate, scrie adevărul.ro, citând Corriere della Sera.

Cei doi deţinuţi români - scoşi la lucru la un hotel din apropiere - au văzut că fata are probleme şi au sărit în mare, aducând-o în siguranţă la mal.

Cei doi români au fost observaţi de mai mulţi turişti care au aplaudat în momentul în care fata a fost scoasă din apă în siguranţă, relatează aceeaşi sursă.

Gestul românilor a fost apreciat atât de părinţii fetei, cât şi de directorul închisorii din Porto Azzurro, Francesco d'Anselmo. "Este o demonstraţie clară despre modul cum o închisoare reeducativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea deţinuţilor. Sunt mulţumit de intervenţia lor, care ne dă speranţă pentru reintegrarea lor în societate, le voi oferi o recunoaştere", a spus d'Anselmo.