Doi elevi din județul Bihor au obținut 10 pe linie la examenul de Bacalaureat tocmai încheiat. Este vorba despre un absolvent de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” și un absolvent de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. 

Mai precis, primul a susținut și obținut note maxime la: Limba și literatura română, Istorie și la Logică, argumentare și comunicare. Cel de-al doilea zecist a primit note maxime la: Limba și literatura română, Matematică (examenul pentru absolvenți ai profilului de Științe ale Naturii), Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană.

Locul al treilea în clasamentul mediilor din județul Bihor este împărțit de doi elevi, ambii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, ambii cu medie de 9,91. 

Urmează în top doi elevi cu media 9,9, unul de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” și celălalt de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”. 

Un singur elev de la un liceu sau colegiu din afara Oradiei a intrat în top 10. Este vorba despre un absolvent de la Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș, care a obținut o medie de 9,88 și este al șaptelea în clasamentul pe județ.

Conform unei informări transmise de Inspectoratul Școlar Județean, rata de promovare înainte de contestații în Bihor este de 73,65%. Dintre cei 3.595 de candidați înscriși, s-au prezentat 3.495 să susțină probele (adică 97,21%), iar dintre aceștia au promovat 2.574.

Dintre cei care au promovat examenul, 2.467 sunt elevi din promoția actuală, iar 107 din promoțiile anterioare. 

IȘJ Bihor mai transmite că doi elevi au obținut medii de 10, 623 de candidați au obținut medii între 9-9,99, 808 candidați au obținut medii între 8-8,99, 642 de candidați între 7-7,99, iar 499 de candidați au obținut medii între 6-6,99. 

Contestații se pot depune azi între orele 12 și 18. Rezultatele finale se vor afișa pe data de 1 iulie 2022.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat în Bihor sunt disponibile aici!

La nivel național, rata de succes la examen a crescut cu 5,5%, fiind cea mai mare din ultimii 10 ani, înainte de soluționarea contestațiilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Au promovat cu 2.928 de candidați mai mult decât anul trecut, deși numărul celor înscriși a fost mai mic cu 7.211 - comparativ cu 2021. Rata de promovare la nivel național, înainte de contestații, este de 73,3%.

Rezultatele detaliate ale sesiunii de vară a examenului de Bacalaureat, la nivel național:
(sursa: Ministerul Educației)

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!