Din cei 899 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul scris la limba română din cadrul Bacalaureatului de toamnă, doar 761 s-au şi prezentat luni la această probă.

Doi dintre aceştia, unul din Salonta şi altul din Beiuş, şi-au şi ratat şansa de a promova examenul maturităţii. Ei au fost eliminaţi din sala de examen după ce au încercat să copieze.

Marţi, va avea loc examenul scris la limba şi literatura maternă, unde s-au înscris 78 de absolvenţi bihoreni, iar pe 24 august proba la alegere a profilului, cu 901 absolvenţi înscrişi. Ultimul examen, proba la alegere a profilului, va avea loc pe 26 august, în Bihor fiind înscrişi 809 candidaţi.

Notele vor fi afişate pe 29 august până la ora 16, iar în aceeaşi zi tinerii vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 septembrie.

Pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, în Bihor sunt cinci centre de evaluare, la Liceul Teoretic Lucian Blaga Oradea, care are o subcomisie la Salonta, la Colegiul Transilvania Oradea, Liceul Teoretic Constantin Şerban Aleşd, la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaş Beiuş şi la Liceul Teoretic Horvath Janos Marghita. De asemenea, în Bihor este un centru zonal de evaluare, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, unde vor fi corectate lucrări ale elevilor din alte judeţe.