Poliţiştii de frontieră din Borş au oprit, în noaptea de duminică spre luni, doi cetăţeni marocani care încercau să iasă ilegal din ţară. Cei doi au fost găsiţi pe câmp la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră cu Ungaria şi au recunoscut că voiau să ajungă ilegal în Italia. 

"În data de 05.02.2018, în jurul orei 01.10, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş  -  Bihor au depistat două persoane, de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin şi au fost conduse la sediul Sectorului PF Borş pentru cercetări", se arată într-o informare trimisă, luni, de comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. 

Unul dintre marocani avea 20 de ani, iar celălalt 33 de ani. Amândoi sunt solicitanţi de azil în România. 

"Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Italia la rude şi au recurs la această metodă pentru că nu deţineau o viză valabilă. Au mai relatat că s-au deplasat cu un taxi până în localitatea Borş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii de către poliţiştii de frontieră", se mai precizează în informarea ITPF Oradea. 

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.