Nu bine au fost validaţi în funcţie, că doi membri ai Senatului Universităţii din Oradea au renunţat la această funcţie. Preşedintele Senatului, Sorin Curilă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Ioan Horga, decan al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, şi Dan Gomboş, prodecan al Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii, au preferat funcţiile administrative, şi-au dat demisia din funcţiile de senatori.

"Amândoi au intrat în situaţie de incompatibilitate şi au avut la dispoziţie 15 zile să aleagă una din cele două funcţii. Au considerat că pot să aibă un randament mai bun păstrând funcţiile administrative", a declarat Curilă.

În urma demisiei, cei doi au fost înlocuiţi de următorii senatori votaţi de universitarii orădeni, care aveau statut de rezervă. Astfel, Horga a fost înlocuit de Lia Pop, iar Gomboş de Mihaela Toader. Rămâne de văzut, însă, dacă Lia Pop îşi va păstra funcţia de senator, dat fiind că şi ea a intrat acum în incompatibilitate, fiind prodecan al Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării. Pop are la dispoziţie tot 15 zile pentru a-şi exprima alegerea.

Pe de altă parte, Curilă a spus că Senatul aşteaptă ordinul ministrului Educaţiei, care trebuie să-l valideze sau să-l invalideze pe rectorul Cornel Antal pe funcţie. Conform Legii Educaţiei, actul ministrului trebuie emis în termen de 30 de zile de la data alegerilor, care la Universitatea din Oradea au fost pe 8 februarie.