În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din Borş au depistat trei persoane care încercau să iasă ilegal din ţară folosindu-se de documente false.

Astfel, marţi seară, în jurul orei 22, un albanez s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Borş îmbarcat într-un autocar şi prezentând o carte de identitate românească. "Poliţistul de frontieră a avut suspiciuni asupra autenticităţii documentului, iar persoana a fost condusă la sediul sectorului unde s-a constatat că persoana este de fapt un cetăţean albanez în vârstă de 35 de ani", se precizează într-un comunicat trimis joi de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor.

Joi dimineaţă în jurul orei 7, alţi doi bărbaţi au încercat să treacă graniţa prin Borş folosindu-se de cărţi de identitate false, la bordul unui autocar înmatriculat în Suceava şi condus de un român. "La controlul de frontieră s-a constatat că documentele prezentate de cei doi bărbaţi nu întrunesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente originale, motiv pentru care persoanele au fost conduse la sediul sectorului", se arată în comunicatul IJPF.

Ulterior s-a aflat că cei doi sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în vârstă de 30, respectiv 36 de ani.

Cei trei bărbaţi prinşi de poliţiştii de frontieră bihoreni au declarat că voiau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen. Acestora le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la fals în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.