Cei doi tineri au fost accidentaţi joi seară, în jurul orei 21.30, în Girişu de Criş, după ce un şofer orădean de 51 de ani a dat să intre cu maşina pe un drum lateral, dar nu s-a asigurat înainte să facă virajul la stânga. Astfel, el nu i-a văzut pe cei doi mopedişti care se angajaseră în depăşire şi i-a acroşat.

"Conducătorii mopedelor purtau cască de protecţie şi vestă reflectorizantă", a spus inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ambii mopedişti, unul de 22 de ani, altul de 21, sunt domiciliaţi în Sânicolau Român, iar unul dintre ei consumase alcool înainte de a se urca pe moped. Dovadă stă concentraţia de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat reieşită în urma verificării cu etilo-testul.

Unul dintre mopedişti a fost internat în spital pentru îngrijiri, însă celălalt a suferit doar leziuni uşoare. Poliţiştii continuă cercetările în cauză.

Tot joi seară, în Oradea, la intersecţia Bulevardului Magheru cu Aleea Ştrandului, un şofer în vârstă de 24 de ani a trecut pe roşu la semafor şi a intrat în coliziune cu o altă maşină, condusă de un şofer de 44 de ani. În urma accidentului rutier, o orădeancă de 33 de ani, pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni uşoare, a precizat Dinu.