Doi orădeni, cu vârste de 32 şi 29 de ani, au fost arestaţi de Judecătorie, după ce au intrat în pivniţa unui imobil din Oradea şi au furat o droaie de bani.

Anunţul a fost făcut public marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, potrivit căruia cei doi bărbaţi au fost cercetaţi şi reţinuţi în cursul zilei de vineri, pentru furt calificat.

"Cei doi sunt bănuiţi de poliţiştii orădeni că, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie a.c., ar fi pătruns în efracţie într-o boxă de la subsolul unui imobil de locuinţe din Municipiul Oradea şi ar fi sustras 60.000 euro, 200.000 lei precum şi diverse bunuri alimentare care aparţineau unui orădean, provocând un prejudiciu în valoare totală de aproximativ 500.000 lei", specifică un comunicat transmis marţi.

Pentru probarea acuzaţiilor, anchetatorii au percheziţionat locuinţele celor doi hoţi, descoperind şi ridicând o parte din banii furaţi, respectiv 57.830 euro şi 154.000 lei.

Sâmbătă, cei doi bărbaţi au fost prezentaţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii i-au trimis după gratii pentru 30 de zile.

"Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor două persoane", mai specifică documentul.