Campionatul Naţional de Tir cu Arcul, care s-a organizat pentru a doua oară la Oradea, a adunat în Şanţul Cetăţii cel mai mare număr de participanţi la această competiţie din ultimii 20 de ani. În concursul care s-a desfăşurat în cadrul Serbărilor Cetăţii s-au înscris 122 de arcaşi care au concurat în probele de arc tradiţional, arc olimpic şi arc compound.

Oradea a fost reprezentată de 18 concurenţi de la cluburile Redpoint (club organizator), Gym şi Alexandru Roman. Orădenii au dominat categoria de arc tradiţional, însă, nu au reuşit să obţină nicio medalie la celelalte ramuri. "Ne-am fi dorit să avem rezultate mai bune şi la celelalte categorii, dar pentru sportul de performanţă e nevoie de ani de experienţă", a declarat Mircea Stroe, organizatorul competiţiei, luni, într-o conferinţă de presă la Direcţia pentru Sport a Judeţului Bihor.

Astfel, la categoria senioare - arc tradiţional, locul I a fost adjudecat de criticul de artă Ramona Novicov, care a concurat pentru clubul Gym. Şi locurile doi şi trei ale aceleiaşi categorii au fost obţinute de orădence, locul doi fiind ocupat de Simona Puşcaş, iar poziţia a treia de Kozma Marta.

Orădenii au bifat o triplă şi la seniori - arc tradiţional, locul I fiind ocupat de Berenyi Zoltan, locul doi de Ridi Ferenc, iar locul trei de Akos Wilhelm.