În noaptea de 3 iunie, în jurul orei 1.30, poliţiştii de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş i-au depistat pe doi cetăţeni pakistanezi, care mergeau spre linia de frontieră în localitatea bihoreană Parhida. În încercarea de a trece în Ungaria neobservaţi, pakistanezii au stat ascunşi în zona de frontieră aşteptând să se facă întuneric.

"Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Borş unde au declarat că au pornit în data de 1 iunie din municipiul Galaţi cu diverse mijloace de transport până în apropierea zonei de frontieră pe unde intenţionau să iasă ilegal din România", se arată într-un comunicat trimis vineri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Migranţilor le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.

Potrivit comunicatului trimis de IJPF Bihor, în aceeaşi noapte, în jurul orei 4, poliţiştii de frontieră din Sectorul Poliţiei de Frontieră Diosig, aflaţi în misiune în localitatea bihoreană Diosig, au oprit un taxi şi i-au legitimat pe cei doi pasageri ai maşinii, descoperind că era vorba despre doi cetăţeni din Georgia. "Au fost conduşi împreună cu şoferul şi autoturismul în cauză la sediul S.P.F. Diosig, unde cetăţenii georgieni au recunoscut că doreau să ajungă în apropierea graniţei pentru a trece ilegal în Ungaria", se mai precizează în comunicat.

În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că migranţii georgieni au mai încercat să iasă în mod ilegal din România, în aprilie 2010, prin Satu Mare. Atunci, IJPF Satu Mare le-a întocmit dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar acum poliţiştii bihoreni le-au întocmit celor doi actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru aceeaşi infracţiune.