Concursul pentru postul de inspector şcolar general al judeţului Bihor, organizat de Ministerul Educaţiei pentru a doua oară în acest an, va avea doi candidaţi.

Potrivit anunţului postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, actualul inspector general Nicolae Avram şi arbitrul de fotbal Iulius Timar, profesor la Marghita, sunt singurii candidaţi înscrişi în competiţie.

Atât Avram, cât şi Timar şi-au depus candidaturile şi la primul concurs organizat de Ministerul Educaţiei, în luna martie, dar amândoi au fost descalificaţi, pe motiv că n-au avut dosarul complet. Atunci, la examenul propriu-zis a ajuns doar cea de-a treia candidată, profesoara Lucia Curta, care la rândul ei a picat examenul, fiind respinsă la proba interviului.

La acea vreme, Curta s-a declarat nemulţumită şi a sugerat că a fost, de fapt, picată intenţionat la proba orală. Între timp, profesoara a candidat la postul de inspector general adjunct la Arad. Nici pe acesta nu l-a promovat, însă, căci s-a retras după proba scrisă.

Avram şi Timar vor fi chemaţi la concurs la Bucureşti între 27 iulie şi 7 august. Până la 31 august, inspector şcolar general este Nicolae Avram, numit prin ordin al Ministrului Educaţiei.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Concursul pentru şefia IŞJ Bihor: doi candidaţi au fost descalificaţi, iar al treilea a picat examenul!

IŞJ Bihor şi Casa Corpului Didactic Bihor îşi păstrează şefele

Promovabilitate 100% la concursurile de inspectori şcolari. Şapte inspectori s-au retras înainte sau în timpul examenului