Un pieton a fost grav rănit, iar un altul s-a ales doar cu vânătăi, după ce o autospecială SMURD, a fost lovită în plin de o dubiţă vineri dimineaţă în centrul Oradiei.

Ambulanţa SMURD, condusă de un orădean de 40 de ani, se îndrepta cu semnalele acustice şi luminoase pornite spre un caz. Ea a intrat din strada Traian Moşoiu în intersecţia cu strada Mihai Viteazu, pe culoarea roşie a semaforului, fiind izbită de o dubiţă condusă de un timişorean.

"În urma impactului, conducătorul autospecialei SMURD a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe trotuar şi a acroşat doi pietoni", arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului, unul dintre pietoni, de 42 de ani, din Uileacu de Munte, a fost transportat la Spitalul Judeţean, cu răni grave. Leziuni mai uşoare a suferit cel de-al doilea pieton acroşat, un tânăr de 19 ani, tot din Uileacu de Munte, dar şi un asistent al SMURD, de 25 de ani, aflat în ambulanţă.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor, pacientul de 42 de ani este în stare gravă, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean, cu traumatism cranio cerebral, traumatism toracic şi la nivelul membrelor inferioare, iar celălalt pacient are doar escoriaţii şi nu a necesitat internarea. "În cazul lui a fost mai mult sperietura", a declarat Borcea.

În accident a fost rănit şi un asistent al SMURD, în vârstă de 25 de ani, care s-a ales cu o plagă frontală şi un traumatism cranian. "Leziunile nu au necesitat internare, ci doar îngrijiri de urgenţă", a spus Borcea.

Şoferul dubiţei nu a fost rănit.

Poliţia a deschis o anchetă, pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.