O echipă formată din 108 pompieri români cu 23 de autospeciale a plecat, vineri, spre Grecia, răspunzând astfel solicitării de asistenţă internaţională formulate de autorităţile elene, ca urmare a extinderii teribilelor incendii de pădure.

Din aşa numitul "modul de intervenţie" fac parte şi doi pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana, mai precis plutonier Florin Mădălin Sălăgean şi plutonier major Cătălin Andrei Mada. 

"Din modulul de intervenţie al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, specializat în stingerea incendiilor de pădure, care este dislocat în Grecia, fac parte şi doi pompieri militari bihoreni din cadrul Detaşamentului 1 Oradea şi Gărzii 1 Mai: plutonier Sălăgean Florin Mădălin şi plutonier major Mada Cătălin Andrei, care se deplasează în sprijinul pompierilor eleni cu o autocisternă cu o capacitate de 7000 de litri de apă", a transmis maior Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana. 

În total, echipa este formată din 112 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale (6 autospeciale de stingere incendii de pădure, 2 cisterne, 1 centru de comandă, 4 containere Multirisc, 1 generator, 2 tabere mobile, 1 autocar de intervenţie, 2 microbuze, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă).

"Plecăm 108, vrem să ne întoarcem 108. Suntem pregătiţi, vorbim de incendii de vegetaţie uscată, dar şi de pădure. Mă aştept la un popor disperat, la condiţii grele de muncă, dar mă aştept să ne ducem misiunea la bun sfârşit. Orice condiţii meteo de vânt pot duce la o propagare mai mare a incendiilor, dar vom lua toate măsurile ca să ne protejăm pe noi, dar şi populaţia", a declarat, vineri, la plecarea din Bucureşti, col. Florin Pop, comandantul misiunii.

România acordă ajutor Greciei în baza solicitării de asistenţă internaţională formulate de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.