Doi preoţi din judeţul Buzău s-au luat la bătaie, miercuri, după slujbă, în interiorul bisericii, după ce unul dintre ei l-ar fi întrebat pe celălalt unde sunt banii strânşi pentru repararea acoperişului lăcaşului de cult, localnicii spunând că neînţelegerile dintre cei doi sunt vechi de un an.

Incidentul a avut loc în localitatea buzoiană Valea Râmnicului, miercuri, după slujba de dimineaţă, scrie Mediafax.

Potrivit enoriaşilor, scandalul dintre cei doi preoţi, Ghiţă Paleoaşu şi Ionuţ Ionescu, a izbucnit după ce unul dintre aceştia l-ar fi întrebat pe celălalt unde sunt banii strânşi pentru repararea acoperişului bisericii.

Ulterior, conflictul a degenerat, iar preoţii s-au luat la bătaie în incinta bisericii, în urma altercaţiei unul dintre ei ajungând la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

"L-am văzut pe părinte plin de sânge, întins pe targă, avea şi un guler la cap", a spus un localnic.

Oamenii au susţinut că preoţii se ceartă deseori, neînţelegerile dintre aceştia fiind vechi de aproape un an, de când Ghiţă Paleoaşu a fost repartizat în parohie.

"I-a dat cu capul în gură. S-au certat, nu e prima dată când se ceartă. Ce să învăţăm noi de la nişte preoţi din ăstia?", a spus o localnică. "Cum să facă mamă aşa preoţii în biserică? În loc să ne înveţe lucruri bune ei fac din astea?", a mai spus altă femeie.

Preotul Ionuţ Ionescu, rănit în urma scandalului, a refuzat internarea, medicii spunând că acesta avea "leziuni severe" la faţă, traumatism cranio-cerebral şi piramida nazală spartă.

Celălalt preot, Ghiţă Paleoaşu, spune nu l-a bătut pe colegul său, acesta căzând singur în biserică şi lovindu-se la faţă. "Eu nu l-am bătut, nu i-am făcut nimic. A căzut singur în biserică şi s-a lovit la faţă", a declarat, miercuri, după incident, preotul Ghiţă Paleoaşu.

Preotul Ionuţ Ionescu nu a comentat însă incidentul.