Doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului care a zguduit în noaptea de marţi spre miercuri centrul Italiei. Alţi patru conaţionali sunt răniţi şi opt cetăţeni români sunt în continuare daţi dispăruţi.

"MAE transmite sincere condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii şi acordă întreaga asistenţă necesară în continuare", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. 

În timp ce autorităţile române nu au dat informaţii despre românii morţi în Italia, detalii au furnizat jurnaliştii de la emigrantul.it. "Din surse de la faţa locului am aflat că o femeie de origine română, de 59 de ani, a decedat sub dărâmături. O alta, căsătorită cu un italian, se află la fel sub dărâmături, copilul acestora fiind salvat. În localitatea Torrita, a fost salvată o femeie româncă şi transportată la spital", scrie sursa citată.

În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii români daţi dispăruţi, MAE informează că verificările continuă.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 0515872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Bilanţul dezastrului din Italia prezentat joi dimineaţă arată că cel puţin 247 de persoane au murit, printre care mulţi copii, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor.