Salvamontiştii bihoreni au intervenit, sâmbătă, pe pârtia de la Vârtop, la o accidentare gravă. "Doi schiori, unul de 17 ani, din comuna Tărcaia, iar celălalt de 41 de ani, din Beiuş, s-au ciocnit frontal, fiind preluaţi în stare de inconştienţă, de către salvamontişti", a declarat luni, pentru BIHOREANUL, Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo.

Ambii răniţi au fost preluaţi la baza pârtiei de echipaje SMURD, între timp amândoi redevenind conştienţi. Potrivit şefului SMURD Bihor, doctorul Hadrian Borcea, tânărul de 17 ani a fost cel mai grav rănit, având mai multe fracturi, îndeosebi în zona feţei.

Bărbatul din Beiuş a suferit, la rândul său, fracturi costale pe partea stângă, dar şi posibile afecţiuni ale plămânului stâng. "A refuzat orice investigaţie medicală şi internarea, iar după ce l-am adus la Oradea a plecat, deşi noi i-am explicat că ar trebui să rămână", a declarat Borcea pentru BIHOREANUL.

"Starea sa nu era deosebit de gravă, însă poate deveni gravă din perspectiva riscurilor la care s-a supus plecând. Fracturile costale erau evidente, însă nu ştim exact dacă n-au existat şi afecţiuni pulmonare", a mai spus medicul.

Tânărul de 17 ani a rămas internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, de unde ulterior a fost transferat la Cluj Napoca.