Doi septuagenari din Săcuieni au ajuns sâmbătă la spital cu răni grave, după ce au fost accidentaţi de un TIR pe o trecere de pietoni din localitate.

Cei doi pietoni, fiecare în vârstă de 74 de ani, traversau regulamentar strada, când autotrenul, condus de un bărbat de 50 de ani din Oradea, i-a lovit.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al Poliţiei bihorene, accidentul s-a petrecut la câteva minute după ora 10. "Pe DN 19E, în localitatea Săcuieni, un bărbat de 50 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autotren cu semiremorcă pe direcţia Satu Mare – Oradea,  la trecerea de pietoni de pe strada Libertăţii, a accidentat un bărbat şi o femeie care s-au angajat în traversarea regulamentară a carosabilului, pe marcajul pietonal", a declarat Fărcuţa, sâmbătă, pentru BIHOREANUL.

Victimele, soţ şi soţie, au suferit multiple leziuni şi au fost transportaţi la spital, în stare gravă. Şoferul TIR-ului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu consumase alcool.

"Poliţiştii Biroului Rutier Marghita continuă cercetările pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul", a mai spus Fărcuţa.