Doi şoferi români de autocar au fost scoşi din trafic de către poliţiştii din Germania, după ce, la un control pe autostradă, oamenii legii au constatat că aceştia conduceau de 30 de ore.

Potrivit televiziunii regionale Südwestrundfunk, poliţiştii au făcut descoperirea în cadrul unui control pe autostrăzile A61, A6 şi A 650, vineri, în Grünstadt, rezultatele controlului fiind anunțate luni.

Cei doi români au condus autocarul cu 42 de pasageri din România până la o staţie de camioane lângă Grünstadt.

Documentele şoferilor au arătat că, cu doar 3 ore înainte de a începe călătoria din România spre Franţa, cei doi șoferi tocmai încheiaseră o altă cursă dinspre Franţa. Adică nu au luat pauza obligatorie, în contextul în care şoferii ar fi trebuit să se odihnească înainte de a porni din nou la drum.

Oficialii au estimat că cei doi conduseseră non-stop timp de aproximativ 30 de ore. 

Nu este clar dacă pasagerii autocarului au aşteptat ca şoferii să se odihnească sau dacă au fost transportaţi de alţii la destinaţie.

Sursa citată precizează, însă, că atât şoferii, cât şi compania de transport vor primi "amenzi semnificative".

Jurnaliştii mai spun că, începând din luna noiembrie, au fost prinşi mai mulţi şoferi de autobuz care nu şi-au făcut pauzele obligatorii în timpul călătoriilor.

Pe 11 noiembrie, de exemplu, tot la Grünstadt, la solicitarea unui pasager care se temea pentru siguranța lui, un autocar cu 71 de pasageri a fost depistat că "era pe drum fără oprire de trei zile". Anchetatorii au descoperit atunci că cei trei şoferi - care susţineau că au condus cu rândul, dar pasagerii i-au contrazis - nici măcar nu aveau permis de conducere pentru autocare. Aceştia s-au ales cu dosare penale.