Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Oradea pentru tâlhărie. Au comis o primă tâlhărie împreună, atacând o femeie pe stradă și furându-i lănțișorul din aur. Unul dintre ei a mai comis o faptă similară în aceeași zi, au transmis duminică reprezentanții IPJ Bihor.

"La data de 3 august a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor și un altul de 16 ani, din comuna Iana, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie", se arată în comunicatul Poliției Bihor. 
 
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, în aceeași zi, "în jurul orei 07.00, ar fi acostat o femeie de 47 de ani, din Oradea, care se afla pe strada Nufărului din municipiul Oradea și ar fi deposedat-o de un lănțișor din aur, pe care aceasta îl purta la gât, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 1.500 de lei". 
 
Unul dintre ei nu s-a oprit acolo. "De asemenea, după comiterea faptei, tânărul de 20 de ani s-ar fi deplasat pe strada Grădinarilor din Oradea și ar fi acostat o altă femeie, de 51 de ani, tot din Oradea și ar fi deposedat-o de un lănțișor din aur, pe care aceasta îl purta la gât, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 1.200 de lei", se mai arată în informare. 
 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat parțial de polițiștii orădeni.
 
Duminică, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei îi vor prezenta pe cei în cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul se va adresa Judecătoriei Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale.
 
Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!