Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a anunţat că, joi după amiază, în jurul orei 17.30, poliţiştii punctului de frontieră din Valea lui Mihai au depistat doi tineri bihoreni care încercau să intre în ţară cu 24,7 grame de substanţe psihoactive.

Este vorba despre Csongor Jozsef C., în vârstă de 24 ani, care conducea un Opel Vectra B, şi de Gabor Norbert C., în vârstă de 25 ani, pasager în aceeaşi maşină.

"Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit, în bagajul personal al şoferului, două pungi de plastic cu substanţă vegetală mărunţită de culoare verzuie care emana un miros înţepător disimulate într-un deodorant cu bila tip ROLL-on antiperspirant, ce cântărea aproximativ 21,3 grame", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de ITPF Oradea.

Tot la control, poliţiştii au găsit în portmoneul pasagerului şi într-o şosetă de-a acestuia 3,3 grame din aceeaşi substanţă. "La cercetări, ambii tineri au declarat că materia vegetală le aparţine şi au cumpărat-o de pe teritoriul Ungariei, contra sumei de 8.000 forinţi, pentru consumul propriu", mai precizează reprezentanţii ITPF Oradea.

Faţă de cei doi tineri, poliţiştii de frontieră au început urmărirea penală pentru operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, cazul fiind preluat de DIICOT Bihor.