O pereche de dansatori tineri, Şerban Clit şi Aurora Gioncada, de la clubul orădean Exclusive, au devenit campioni mondiali la categoria "tineret standard".

Campionatul mondial, cea mai importantă competiţie anuală în domeniul dansului sportiv, a avut loc în 17 decembrie, la Zagreb, în Croaţia.

Şerban Clit (18 ani), originar din Alba Iulia, şi Aurora Gioncada (17 ani), din Milano, Italia, ambii reprezentând clubul Exclusive din Oradea, au participat la proba "tineret standard".

"Este o probă unde se dansează vals lent, vals vienez, tango, quick step şi foxtrot. La categoria lor au mai concurat 57 de echipe din toată lumea, iar ei au reşit să se claseze pe primul loc. Suntem foarte mândri de ei", a precizat BIHOREANULUI Florin Culda, unul dintre antrenorii celor doi tineri.

Pe locul doi la aceeaşi competiţie s-a clasat o altă echipă din România, iar pe locul trei - o pereche din Azerbaidjan.

Şerban și Aurora fac dans sportiv din copilărie și formează pereche în ring de trei ani.

În această vară, ei au reuşit să obţină și medalia de aur tot la categoria "tineret standard" la German Open Championships, una dintre cele mai vechi şi prestigioase competiţii de dans sportiv din lume.

Odată cu concursul de la Zagreb s-a încheiat și anul competiţional pentru Exclusive Dance Oradea.

Pe de altă parte, în organizarea aceluiași club, în luna martie a anului viitor, Oradea va găzdui, după mulţi ani, Campionatul Naţional de dans sportiv, unde va concura şi perechea Şerban Clit şi Aurora Gioncada.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!