Doi tineri în vârstă de 15, respectiv 17 ani din Dobreşti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce şi-ar fi tâlhărit un consătean în vârstă de 76 de ani. 

Conform unei informări transmise duminică de reprezentanţii IPJ Bihor, cei doi au fost reţinuţi vineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, de către poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş, fiind cercetaţi pentru tâlhărie calificată.

Tinerii sunt acuzaţi că, pe 25 septembrie, în jurul orei 23:15, au intrat în locuinţa unui bărbat de 76 de ani din Dobreşti, purtând măşti medicale. Prin violenţă, ei i-au furat 369 de lei din buzunarul cămăşii. În urma agresiunii, bătrânul a avut nevoie de o zi de îngrijiri medicale pentru a-şi trata leziunile.

Sâmbătă, tinerii au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, unde procurorul a solicitat arestarea preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea, emiţând pentru fiecare un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările poliţiştilor continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru a documenta întreaga activitate infracţională a tinerilor şi pentru a recupera prejudiciul cauzat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!