Doi tineri au vandalizat miercuri dimineaţă o staţie OTL, iar mai apoi au încercat să scape, însă au fost identificaţi la scurt timp de angajaţii regiei. Au fost "daţi în primire", de voie, de nevoie, chiar de către amicii lor.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 9.30, după cum a declarat pentru BIHOREANUL Marius Nicoruţ, directorul tehnic OTL. 

Tinerii orădeni în vârstă de 20 de ani călătoreau într-un tramvai ce venea din Nufărul şi se îndrepta spre Universitate, iar în staţia de la Depou, de pe strada Atelierelor, s-au hotărât să coboare.

Însă nu au coborât pur şi simplu, ci au furat un ciocan de spart geamul în caz de urgenţă ce se afla în tramvai.

Mai apoi, cu acel obiect, cei doi au spart unul dintre panourile de sticlă securizată ce formează refugiul pentru călători din staţie.

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale tramvaiului Astra în care se aflaseră cei doi se vede cum, la coborârea din garnitura OTL, băieţii au lovit cu ciocanul sticla panoului.

Au trecut apoi trecerea de pietoni din zona staţiei şi au mers lejer, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, spre podul peste Peţa, pe care l-au şi traversat.

Un angajat OTL care se afla în depoul de tramvaie a observat ce s-a întâmplat şi şi-a anunţat superiorii.

"Întâmplarea face ca din aceeaşi direcţie înspre care se îndreptau ce doi au venit în staţie alţi tineri, care voiau să aştepte tramvaiul. Colegul meu i-a întrebat dacă nu cumva îi recunoaşte pe cei doi, iar ei au spus că le sunt prieteni şi că îi cunosc", a relatat Marius Nicoruţ pentru BIHOREANUL.

Angajaţii OTL care s-au adunat între timp în staţie au chemat imediat Poliţia, iar cei doi martori, amici de-ai vandalilor, au oferit detalii poliţiştilor, astfel că distrugătorii au fost identificaţi rapid.

"Urmează ca astăzi (joi - n.r.) să depunem o plângere penală la Poliţie. Vom depune toate probele pe care le avem, iar mai apoi vom lăsa organele abilitate să-şi facă treaba", a adăugat directorul tehnic al OTL. 

Pagubele se ridică la suma de 1.900 lei, urmând ca banii să fie recuperaţi de la făptaşi.

Problema vandalilor

Reprezentantul OTL mai spune că astfel de incidente se întâmplă des în Oradea. Cea mai mare problemă o reprezintă desenele graffiti care apar în staţii, pe tramvaie, în exterior sau în interiorul acestora. "Parcă e o competiţie între copii", se plânge Nicoruţ.

Pentru a stopa astfel de practici, conducerea OTL nu are alte variante decât apelul la spiritul civic. "Există camere de supraveghere în unele garnituri, dar nu în toate. Dacă avem călători care văd astfel de incidente îi rugăm să ne contacteze sau să anunţe Poliţia. Cu cât ne sunt semnalate mai repede astfel de evenimente, cu atât ne este mai uşor să prindem făptaşii", îndeamnă directorul.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, în Oradea problema vandalizărilor este una serioasă. După 2019, când municipalitatea a renunţat la paznicii din parcuri, numărul unor asemenea incidente a explodat. Conform estimărilor făcute de Primărie, anul trecut, până la sfârşitul lunii octombrie, pagubele provocate de vandali s-au ridicat la peste 300.000 lei. În aceeaşi perioadă, OTL-ul înregistra pagube de 100.000 lei.

Imaginile cu momentul în care cei doi au distrus panoul de sticlă:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!