Doi tineri cu vârste de 30 şi 18 de ani, primul din Tărian şi celălalt din Girişu de Criş, au fost reţinuţi de poliţiştii din comună, după ce au fost prinşi că au furat din case aflate în construcţie.

Cei doi au fost identificaţi în cursul zilei de miercuri de poliţiştii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea – Postul de Poliţie Girişu de Criş.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii îi bănuiesc pe aceştia că, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie a.c., ar fi pătruns într-un imobil în construcţie din localitatea Tărian şi ar fi sustras diverse scule utilizate în construcţii, provocând un prejudiciu în valoare de 2.200 de lei", arată un comunicat transmis joi de Poliţia Bihor.

Tinerii sunt bănuiţi că în cursul aceleiaşi nopţi, au intrat încă într-o casă aflată în construcţie în Tărian şi ar fi sustras scule şi unelte utilizate în construcţii, cauzând un prejudicu de 2.500 de lei.

"Prejudiciul a fost recuperat parţial de poliţişti de la cei în cauză", arată comunicatul.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

"Poliţiştii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea - Postul de Poliţie Girişu de Criş continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Poliţiştii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea - Postul de Poliţie Girişu de Criş continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor două persoane şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat", încheie comunicatul.