Doi tineri au fost reţinuţi de poliţiştii bulgari, după ce au încercat să aducă în România nu mai puţin de 6 kilograme de heroină.

Potrivit Digi24.ro, descoperirea a fost făcută vineri, la ora 15.30, când cei doi s-au prezentat la punctul de trecere a frontierei Calafat, judeţul Dolj. Tinerii au vârste de 24 şi 26 de ani, fiind bulgari, şi au fost opriți de o echipă comună de control formată din români şi bulgari, pe când aceştia urmau să intre în ţară cu un autoturism Volvo înmatriculat în ţara vecină.

Intuind ceva suspect, frontieriștii au făcut un control amănunţit al maşinii, descoperind astfel, într-un spatiu special amenajat în lateralele banchetei din spate, 12 pachete, în greutate de aproximativ 500 grame fiecare, ce conţineau o substanţă maronie, suspectă a fi heroină.

Cei doi suspecţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor, mai arată Digi24.

Bulgarii au informat că în maşină a fost găsită cantitatea totală de 6203 grame de droguri, iar în urma testelor efectuate a rezultat că substanţa este heroină.

Digi 24 mai notează, citând Centrul european pentru monitorizare şi dependenţă de droguri, că preţul unui gram de heroină variază între 14,5 euro în Turcia şi 110 euro în Suedia, majoritatea ţărilor europene raportând preţuri de 35-40 de euro pentru gramul de heroină maro. Preţul la heroină albă este raportat de puţine ţări europene şi ar fi cuprins între 27 şi 110 euro. În Statele Unite, un gram de heroină se vinde cu peste 170 de dolari.

Se pare că cei doi tineri voiau să ajungă cu heroina în Austria.