Doi turci fumători de marijuana au fost deconspiraţi, marţi, de poliţiştii de frontieră bihoreni, la punctul de trecere din Valea lui Mihai.  

Bărbaţii, ambii în vârstă de 34 de ani şi cu domiciliu în Austria, s-au prezentat la controlul specific trecerii frontierei de stat într-un autoturism marca Mercedes.

"Având suspiciuni cu privire la comportamentul agitat al celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat un control amănunţit asupra persoanelor şi autoturismului, ocazie cu care au descoperit, ascunse în torpedo-ul autoturismului, în mapa cu documente a maşinii, 3 pungi ce conţineau o substanţă vegetală uscată şi mărunţită, de culoare verzuie, în greutate de 4,18 gr", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Unul dintre cei doi bărbaţi a recunoscut că substanţa vegetală îi aparţine şi că a cumpărat-o contra sumei de 100 euro pentru consumul propriu. Substanţa a fost ridicată trimisă spre expertizare la un laborator de specialitate.

Potrivit ITPF Oradea, în cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de "introducerea sau scoaterea din ţară precum şi importul ori exportul de droguri de risc fără drept" şi "cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept", cazul fiind preluat de către procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Oradea.