Doi turişti polonezi au murit vineri dimineaţă după ce au fost loviţi de trăsnet, în timp ce se aflau în staţiunea bihoreană Padiş.

Potrivit locotenentului Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, pompierii au fost anunţaţi prin 112 de incident vineri dimineaţă. "În jurul orei 9.30, am fost anunţaţi că în zona platoului Padiş, doi turişti au fost loviţi de trăsnet ca urmare a fenomenenelor meteorologice periculoase din această dimineaţă. Au intervenit un echipaj de salvamont, paramedici şi ambulanţă cu medic din zonă, constatându-se decesul celor două persoane. E vorba despre un bărbat şi o femeie, de circa 34-35 de ani. Din informaţiile pe care le deţinem e vorba de doi turişti polonezi", a declarat Herţe.

Echipajele de intervenţie i-au găsit pe cei doi decedaţi, în jurul orei 9.50. "Cei doi au fost surprinşi de o furtună puternică pe traseul turistic şi au avut ghinionul ca la nici 300 de metri de cabana Padiş să fie trăsniţi. Trăsnetul a intrat prin gâtul bărbatului şi a ieşit prin piciorul fetei. Se ţineau de mână, iar leziunile erau incompatibile cu viaţa. Colegii mei sunt încă la cabană şi aşteaptă să vină poliţia să ridice cele două corpuri, după care vor coborî în poiana Glăvoi să investigheze dacă cei doi mai erau cu cineva", a declarat pentru BIHOREANUL Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Salvamont Salvaspeo Bihor.

De altfel, locotenentul Herţe a precizat că pentru vineri dimineaţă s-a primit o avertizare imediată pentru fenomene meteo periculoase. "Totodată, suntem sub avertizare de cod galben de fenomene meteo periculoase, care a început de astăzi ora 12, şi va dura până mâine, ora 18", a spus purtătorul de cuvânt al ISU.

UPDATE:

Poliţiştii bihoreni au stabilit că cele două persoane au vârste de 33, respectiv 34 de ani, şi făceau parte dintr-un grup de turişti campaţi pe Platoul Padiş. Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, cei doi tineri au fost trăsniţi "chiar în faţa cortului în care stăteau".

"Corpurile neînsufleţite urmează a fi supuse necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. Poliţiştii bihoreni efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs tragicul eveniment", se menţionează în comunicat.