Fostul prorector Ioan Felea şi decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei Teodor Leuca sunt propuşi de Ministerul Educaţiei ca membri în comisiile de specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor, Titlurilor şi Certificatelor Universitare.

Potrivit anunţului postat pe site-ul Ministerului, Leuca este propus să facă parte din comisia de Inginerie electrică, iar Felea din cea de Inginerie energetică. Fiecare din cele două comisii are în total 11 membri.

Membrii comisiilor de specialitate CNATDCU au atribuţii în verificarea dosarelor celor care vor să obţină un titlu universitar. Totodată, CNATDCU este instituţia abilitată să retragă titlurile de doctor în cazul universitarilor depistaţi că au plagiat.

Ministerul Educaţiei a demarat o procedură de selecţie a membrilor comisiilor CNATDCU. În total, 1.200 de persoane au aplicat pentru această calitate, iar Ministerul a făcut selecţia pentru patru din comisii: Inginerie electrică, Inginerie energetică, Biologie şi biochimie şi Psihologie, Ştiinţe ale Educaţiei, Educaţie fizică şi sport.

Componenţa acestor comisii este însă în dezbatere publică până pe 23 mai. Eventualele obiecţii şi sesizări argumentate pot fi transmise la adresa de e-mail cnatdcu@edu.gov.ro.