Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Cătălin Toma a murit sâmbătă dimineață la Institutul Matei Balş din Bucureşti, acuzând o răceală neobişnuit de agresivă.

Conform presei locale, şeful CJ Vrancea avea 46 de ani şi s-ar fi simţit rău în ultimele săptămâni. Cu toate acestea el a participat la începutul acestei săptămâni, la Paris, la o reuniune a Congresului Puterilor Locale de la Consiliul Europei. 

La întoarcerea din Franţa starea de sănătate a acestuia s-a agravat.

HotNews.ro scrie că în cursul zilei de vineri, Cătălin Toma a fost transferat de urgenţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani la Spitalul Matei Balş din Bucureşti.

Un mesaj de condoleanţe a fost publicat sâmbătă pe pagina de Facebook a Partidului Naţional Liberal, semnat de Nicolae Ciucă, preşedintele formaţiunii.

"Sunt profund întristat de vestea trecerii la cele veşnice a colegului nostru, Cătălin Toma, preşedintele CJ Vrancea. Cătălin era unul dintre politicienii tineri ai partidului, plini de energie, de curaj, de bunăvoinţă. Cătălin şi-a dedicat fiecare moment gândindu-se la binele celor din jur, la familia sa, la comunitatea pe care o administra. Plecarea lui prematură lasă în inimile noastre, ale tuturor, o rană adâncă. Transmit condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris preşedintele PNL.

Totodată, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene a publicat pe aceeaşi reţea de socializare un mesaj similar.

"Amintim cu recunoştinţă contribuţia deosebită a preşedintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma în dezvoltarea şi promovarea valorilor locale şi regionale precum şi contribuţia sa la nivel European în calitate de prim-vicepreşedinte al Comisiei de Guvernanţă din cadrul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa (CPLRE). În aceste momente dificile, ne rugăm pentru alinarea suferinţei familiei sale şi a celor îndureraţi. Cătălin Toma va rămâne în memoria noastră ca un lider dedicat şi un om al comunităţii, cu o contribuţie inestimabilă la progresul judeţului Vrancea", se arată în mesajul UNCJR.

Cătălin Toma era căsătorit şi avea un copil. El a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, din partea PNL, din anul 2020, când l-a învins pe baronul PSD Marian Oprişan, care condusese CJ Vrancea timp de 20 de ani.

Înainte, Cătălin Toma a fost primar al comunei vrâncene Jariştea şi senator PNL.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!