Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump a nominalizat un avocat român, Andrei Iancu, la conducerea Oficiului pentru Brevete şi Mărci din SUA. Andrei Iancu este partener în cadrul unei firme de avocatură - Irell & Manella LLP din Los Angeles - şi este specializat în dreptul de proprietate intelectuală.

Potrivit digi24.ro, el ar putea fi numit în funcţia de subsecretar de stat şi director al Oficiului pentru Brevete şi Mărci.

De-a lungul timpului, Iancu a publicat mai multe cărţi în materie de proprietate intelectuală, este doctor în drept şi a predat mai multe cursuri la UCLA. Românul a reprezentat clienţi într-o mare varietate de industrii şi a pledat în numeroase rânduri în faţa Oficiului pentru Brevete şi Mărci, a Comisiei Internaţionale pentru Comerţ din SUA, notează aceeaşi sursă.

Înainte de a debuta în cariera de avocat, Iancu a lucrat ca inginer la compania Hughes Aircraft.

În 2007 a fost desemnat pentru prima dată cel mai bun avocat în domeniul dreptului de proprietate intelectuală şi al brevetelor. În 2016, Andrei Iancu a primit distincţia de cel mai bun avocat al anului din partea publicaţiei Los Angeles Business Journal, fiindu-i recunoscute, din nou, cunoştinţele în domeniu, atitudinea de lider şi comportamentul exemplar.

În trecut, compania unde Andrei Iancu este partener, Irell & Manella, a apărat interesele lui Trump, alături de Mark Burnett Productions şi NBC Universal într-un caz care implica revendicări privind drepturile de autor asupra unui reality show "The Apprentice".